HAJDÚSZOBOSZLÓ POLGÁRŐRSÉG
   HONLAPJA     
                            
"Nincs erősebb egy elszánt önkéntesnél" 
Szlogenünk:Polgárőrök a biztonságos Magyarországért

 

MENÜ

                                                                                             

  F E L H Í V Á S !

Tisztelt Hajdúszoboszlói lakosok és mindazok akik szeretnének tenni a városunk közrendje és közbiztonságáért,  a városi Polgárőrség  képviselőjeként az alábbi felhívást,kérést szeretném közzé tenni 2018-ban is.

Úgy gondolom,hogy az  elmúlt időszakban számos Hajdúszoboszlói lakosnak követtek el a sérelmére valamilyen jogsértést legyen  az szabálysértés vagy súlyosabb esetben bűncselekmény.

Ezek főleg  a vagyon elleni cselekmények, amik bosszantják a becsületes itt élő lakost,ugyanis amit tisztességesen megszerzett és megdolgozott érte azt a gátlástalan tolvajok eltulajdonítsák .Sorolhatnám az eseteket hiszen ezek fajtája sajnos elég színes,elszaporodtak ismét az úgynevezett termény, tyúklopások a kamra,melléképület feltörések,de a fémlopások,vezeték lopások,élő fa kivágások sem álltak le. Tulajdonképpen úgy is fogalmazhatnám, hogy az  elkövetők szinte mindent eltulajdonítanak ami nincs lebetonozva vagy lehegesztve. A jó idő beköszöntével megérkeznek városunkba a turisták is így beindulnak a kertek,hétvégi házak,üdülők besurranói is.

Ugye a fentieket olvasva ön vagy családja,barátai sérelmére is követtek el ilyen vagy hasonló cselekményeket. Mondjuk ki sajnos igen ,hiszen elmondható,hogy lényegesen megnövekedett  főleg a vagyonelleni jogsértő cselekmények száma városunkban is,ennek okát vizsgálhatnánk,de ezt tegyék a politikusok. Úgy gondolom,hogy ezen emelkedés nem  a helyi rendőrség hibája,hiszen ők a szűkös anyagi finanszírozás ellenére teszik a dolgukat. Mi az 1990-es évek elején alakult POLGÁRŐRSÉG a bűncselekmények megakadályozása és visszaszorítása érdekében szintén  tesszük a dolgunkat önálló járőrözéssel és   más hatóságokkal közösen,így főleg  a helyi rendőrkapitányság munkatársaival. Közhasznú egyesületként működünk, közel félszázan próbálunk tenni valamit a Hajdúszoboszlói lakosokért és a városunkba látogatókért,mindezt a munkánk mellett szabadidőnkből önként és térítés mentesen végezzük.

Polgárőrség közhasznúsága révén  támogatásokból tartja fenn magát,azok  nélkül pedig nem tudunk működni,nem jut pénz a járművünk üzemeltetésére, annak ellenére hogy sokszor saját pénzből is veszünk a járőrözéshez üzemanyagot. Elegendő anyagi háttér esetén többet tudnánk a városban járőrözni önállóan és a rendőrséggel közösen,de ez pénzbe kerül. A 2017.-es évben rendőrrel közös szolgálatban 113 órát, saját szolgálatban 685 órát töltöttünk el a közterületen. Az egyesületi gépkocsinkkal ezekre a járőrözésekre 7773 Km használtunk fel. Többet is mennénk,de nem tudunk a kapott támogatások ennyire elegendőek. Éppen ezért mi közel félszáz polgárőr akik önökkel közösen azon vagyunk hogy városunkban visszaszorítsuk a bűnözést,kérjük a támogatásukat. Szívesen fogadunk minden technikai és anyagi támogatást. Korábbi hónapokban számos támogatást kérő levelemmel már megkerestem több céget,hivatalt és vállalkozót,hogy segítsenek nem túl jó eredmény született. Ezúton köszönöm a polgárőrök és a lakosság nevében az anyagi támogatását,minden kedves támogatónknak.

Mi a polgárőrök a  bűnözést akarjuk vissza szorítani városunkban kérjük önöket támogassanak bennünket. Támogatásról illetve a felajánlott adományról, mivel közhasznúak vagyunk szükség szerint módomban áll ön vagy cége részére igazolást kiállítani, így az adomány összege leírható az adója alapjából.

Számlaszámunk, OTP BANK: 11738084-20023883, ide várjuk felajánlásaikat.

Megértésüket és támogatásukat előre is köszönjük.

 

Tisztelettel:Nemes Gyula Hajdúszoboszlói Polgárőrség Elnöke

 

 

                                                     logo.gif                 

 

 

Szavazás

Ön elégedett Hajdúszoboszló Közbiztonságával?
kevésbé elégedett
nem
igen
Asztali nézet